Få styr på dine billeder med Google Photos

I mange år har vi gratis kunne bruge Google’s Picasa til at holde styr på vores billeder; men nu har Google meddelt, at de stopper med udviklingen af Picasa.

Hvad gør man så? Ja Google har i stedet udviklet Google Fotos (Google Photos), som virker på tværs af alle platforme. Programmet kan køre på Windows, macOS, IOS og Android (ja selv dit Samsung fjernsyn – det kører nok Android). På Windows og macOs kører det i browser og på IOS (iPad og iPhone) samt Android kører det i en app, som man henter i Apple App Store og Google Play. Det et en betingelse, at man har en Google konto (Gmail), idet man gratis gemmer alle sine billeder i “skyen”.

Du kan se en fortrinlig video om programmet på Youtube. Denne video er dog på engelsk; men det er et meget let forståeligt og tydeligt engelsk – helt uden smart ass og hjapperier. Du skal ikke lade dig forvirre af, at videoen er sløret – det er kun i starten!

Forlaget Libris har udgivet et hæfte Google Fotos – Få styr på dine billeder, hvis du bedre kan lide, at have det på papir. Hæftet koster omkring 100,00 kr.

Oktober 2016