Flytning af Windows Live Mail til Thunderbird

Microsoft har “aflivet” deres gamle mailprogram Windows Live Mail (i det følgende WLM), og du skal have fundet en afløser for dette mailprogram. Jeg er temmelig begejstret for gratisprogrammet Mozilla Thunderbird, som findes til både Mac, Linux og Windows.

  1. Først skal du hente og installere Thunderbird på din computer.
  2. Herefter skal du oprette din mailkonto i programmet. Første gang programmet startes foreslår det selv dette.
  3. Så skal du have installeret ImportExportTool plugin, som ligeledes kan hentes på Mozilla’s hjemmeside.
    Hent og gem pluginfilen på din harddisk
    Åbn fanen Tilføjelser fra menuen Funktioner i Thunderbird.
    Klik på knappen Indstillinger (Tandhjul) ved siden af søgefeltet, og vælg så Installer tilføjelse fra fil og find så den hentede fil.

Nu er Thunderbird klar til at importere mail-filerne fra den gamle WLM. Disse filer hedder .eml til efternavn og er placeret i mapper under \Bruger\AppData\Local\Microsoft\Windows Live Mail.
Disse mapper og filer er skjulte og kan ikke umiddelbart ses. Jeg plejer at bruge programmet Windows Commander kørt som administrator og med rettigheder til at se skjulte og system filer, når jeg skal ind i disse skjulte mapper.

Herefter skal du i Thunderbird oprette mapper til modtagelse af de .eml filer (mails), som du skal have flyttet. Når disse mapper er oprettet, kan du trække/slippe filerne over i mapperne ved hjælp af Finder eller Stifinder