macOS contra Windows

Jeg har siden starten af 1980’erne arbejdet med informationsteknologi. Først med Rovsing terminalserverløsninger og X-net, senere med DOS, Unix, Linux, Windows og nu også Mac.

I mange år har Windows været fuldstændig dominerende, og jeg troede aldrig, at jeg skulle kigge i andre retninger; men for 4 – 5 år siden købte jeg i Den Blå Avis en brugt 24″ iMac, og så skal jeg da godt nok love for, at skyklapperne blev fjernet. En sådan stabilitet havde jeg da ikke oplevet siden Unix.

Jeg laver stadig IT support på både Windows og Apple produkter, og oplever i dag et hav af fejl og problemer i Windows. Især Windows 10 driller, og jeg synes, at det er væsentlig dårligere end Windows 7, som dog på det seneste (primo 2017) har en del opdateringsproblemer. macOS kører drønstabilt.

Min gamle 24″ iMac fra 2008 are still going strong selv om den dog ikke kan køre den nyeste version af macOS (Sierra), men jeg har selvfølgelig udskiftet den med en 27″ iMac, som arbejder fantastisk sammen med iPhone og iPad.

Jeg oplever ældre mennesker (på min egen alder) gå over til Mac, og efter lidt tilvænning er de rigtig glade for skiftet, og jeg ser kun et problem: De har ikke længere brug for min support 😲.

Ind imellem hører man, at Mac ikke kan bruges i erhvervslivet, hvilket IBM er i færd med at modbevise, idet de tilbyder deres medarbejdere at bruge Mac i stedet for Windows. Allerede nu kan de se, at ressourceforbruget med at holde Mac computerne kørende er væsentlig mindre end Windows.

Iværksætteren Martin Thorborg har lagt en video på Youtube om dette emne, som du kan se her

Som et billigt alternativ til Mac kan jeg foreslå dig at prøve at køre Linux. Jeg har på det seneste eksperimenteret en del med Linux, og det er især Linux Mint, som jeg synes er interessant, idet den ligner Windows rigtig meget – og kører rigtig godt på ældre PC’ere. Så hvis du har en ældre PC stående, som ikke bliver brugt og er lidt nysgerrig, vil jeg anbefale dig at prøve Linux Mint.

Once you have tried a Mac you will never go back.