Min mobile internetforbindelse

Gennem mange år har vi rejst Europa tyndt med campingvogn, og det er ved at være mange år siden, at jeg efter en Frankrigstur fik en kæmperegning for brug af min Nokia 9500 (den med øgenavnet Murstenen).

Campingpladsernes trådløse internet lader stadig en hel del tilbage at ønske. Mange steder er der kun dækning lige omkring reception og restauration, så mit alternativ er en mobil Huawei E5377 S32 mobil bredbåndsrouter med et SIM-kort fra Telefonselskabet 3, og det virker efterhånden rigtig godt selv om man stadig kan “falde” i huller uden mobildækning.

Huawei E5377 S32 router – mål i mm 95x55x15

Routeren, der kører på 5 V, kan tilsluttes en hvilken som helst USB lader herunder bilens USB stik, og fungerer som en hvilken som helst anden trådløs bredbåndsrouter. I routeren sidder som sagt et almindeligt SIM kort (kun med data). Der er batteri i routeren, som angiveligt skulle kunne holde til 6 timers kontinuerligt brug, så man kan altså tage router med i lommen. Med andre ord en rigtig mobil router.

Routeren kan også fungere som extender til et eksisterende trådløst net, hvilket kan være aktuelt på en campingplads, hvor det trådløse net kun tillader tilslutning af en enkelt enhed. I så fald danner Huawei Routeren sit eget netværk med plads til 32 enheder

Vi har 3 abonnementer hos 3 – to almindelige mobilabonnementer og et dataabonnement med 10 GB data, som deles af alle 3 abonnementer. Når vi er på farten holder 10 GB data i ca. 10 dage til vores forbrug, og herefter må vi så tilkøbe yderligere data. 10 GB yderligere koster omkring 130 kr., hvilket er rimeligt, når mange campingpladser tager 25 kr. om dagen for at være tilsluttet deres dårligt dækkende trådløse net.

Det skal bemærkes, at vi i videst muligt omfang undgår at bruge vores mobile bredbånd til at streame fjernsyn og film, men ellers læser vi aviser, hører nyheder, henter bøger, ser vejrudsigter, gemmer billeder og søger ellers alle andre mulige oplysninger.

Vores computerudstyr på turene er 2 iPhones, 2 iPads og en MacBook.

Oktober 2017