Ny Windows 10 på Lenovo PC

Jeg sad med en 1 måned gammel Lenovo S200 PC med Windows 10 Pro, som periodisk opførte sig mærkeligt – især i forbindelse med brug af Internet Explorer. Ind imellem var det som “håndbremsen” blev trukket.

Først forsøgte jeg at lave en nul-stilling af PC’en, således at maskinen stod med en helt “ren” Windows 10 installation. Det lykkedes ikke. Herefter forsøgte jeg at lave en gendannelse fra maskinens recovery partition. Dette sker normalt på Lenovo’s PC’er ved at taste F11 under opstart. Det lykkedes heller ikke.

Jeg så herefter ingen anden udvej end at lave en ny installation af Windows på en anden helt ny harddisk. Den “gamle” installation var en Windows 10 Pro. Den nye installation var en Windows 10 Home (jeg havde ikke lige en Windows 10 Pro på lager).

Efter tilretning i BIOS (disabling af UEFI boot) forløb installationen af den nye Windows på den nye harddisk helt uproblematisk, og til min store overraskelse blev der ikke bedt om indtastning af licenskode for Windows. Her ud fra konkluderer jeg så, at Windows licensen må være indbygget i maskinens BIOS!!!

Installationen blev udført fra en Windows 10 Home opgraderingscd, som der blev bootet på. Der behøver således ikke at være en Windows installeret på den modtagende harddisk.

November 2016