Ren installation af Windows

Mange gange kan du optimere din PC (gælder også helt nye PC’er) ved at lave en “ren” installation af Windows. Med en “ren” installation mener jeg en installation, hvor man fjerner alle partitioner – og jeg mener alle – før du laver en ny Windows installation. Du skal have adgang til et DVD-drev, en Windows licens og Windows DVD.

 Følg Proceduren:

  • Sørg for at lave en sikkerhedskopi af alle dine brugerdata som det første. Dette er vigtigt for harddisken i din PC bliver fuldstændig slettet.
  • Start så din PC op på en DVD med Windows. I det her eksempel har jeg anvendt en Windows 7. Der er forskellige måder at tvinge en PC til at starte på DVD’en. På nogle PC’er skal man trykke F9 – andre F12, og på andre igen, skal du ud i BIOS og fortælle, at der skal bootes på DVD-drevet.
  •  I det her eksempel har jeg som sagt brugt en Windows 7 DVD; men forskellen er ikke så stor fra den ene Windows version til den anden. Tryk på Installer for at gå videre.
  • Accepter licensbetingelser og tryk på Næste i dette vindue.
  • I næste vindue vises alle harddiskens partioner. Nogle gange er der kun én partition – andre gange er der flere. Klik på Drevindstillinger (avanceret), og først nu kan du markere partitionerne og slette dem en for en.

Når du fortsætter Windows installationen oprettes og formateres partionerne på ny.

Ved at slette partitionerne i forbindelse med en ny Windows installation, opnår man at al virus, malware eller crapware bliver fjernet, og således ikke kan spille ind på den nye Windows installation. (malware = ondsindet kode, crapware = alle de unødvendige og til tider skadelige programmer, som er installeret på en ny PC).